• Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Youtube

25 Nisan 2015 Cumartesi

Gelişen Teknoloji ve Microsoft - İleri Teknolojiye Bir Bakış


Gelişen Teknoloji ve Microsoft
İleri Teknolojiye Bir Bakış



Günümüz teknolojileri yaygın olarak kullandığımız cep telefonları, bilgisayar, tablet, televizyon ve diğer iletişim kaynakları belirli bir yazılım ve donanıma sahiptir. Şirketler her gün daha iyisini üretebilme adına adeta yarışa girmişcesine insanlara yeni ürünler tanıtmaktadır. Microsoft teknolojileri de onlardan birisidir. Microsoft teknoloji dünyasına ilk adımımızı attığımızda Windows 10'lu teknoloji ürünlerini görürüz . Microsoft teknoloji geliştiricileri gün geçtikçe yeni ürünleri insanlara sunmakta Windows 10 teknoloji ürünü adeta kullanıcılarına kolaylık sağlama adına üretilmiş bir üründür Windows çalışanları tüm teknik özelliklerin yanı sıra gelişen teknoloji ürünleri olan yeni işletim sistemleri ile yarış içindedir bu yarış geliştirici platformları olarak isimlendirilmektedir.


Xamarin, Telerik, Oracle gibi şirketler gelişen teknoloji ile her zaman bir arada olmuşlardı. Gelişen teknoloji ile Visual Studio  yazılım geliştirme editöründe Xaml uygulamaları kullanıcılara sunuldu bu uygulama türü JavaScript benzeri ve çok kaliteli bir yapı olarak Windows 8 Metro ve Windows Phone 8 Metro ile sunuma hazır olarak dağıtıldı. Gelişen teknoloji ile Google Glass gözlükleri gibi Hologram teknolojisine sahip Microsoft Hololens gözlükleri piyasaya çıktı bu gözlükler kullanıcıları ulaşım ve iletişimi hızlandırma açısından büyük önem kazandı. Windows To Go ile oluşturulan yeni Windows sürümü ile kendi bilgisayarlarınızı her ortamda kullanabilir hale geldi. Windows To Go flash üzerine kurulan ve tüm işletim sistemlerinde çalışabilen Windows 7. Windows 8 Windows 8.1 ve Windows 10 destekli bu yapı ile bilgisayarınızı veya laptop'unuzu artık taşımayı bırakacaksınız.

Microsoft'un son dönemlerde adını sıkça duyurduğu Office 365 programı ile tüm şirketler ve çalışma grupları artık daha faaliyetli olarak çalışmaya başladı bu program ile canlı görüşme, toplantılara her ortamdan katılabilme, her ortamdan sunum yapabilme ve ortak proje geliştirme destegi sunan bu program tüm işletim sistemleri üzerinde desteklenmektedir. Microsoft  bulut teknolojisi ile Office 365 kullanıcılarına sınırsız dosya depolama imkanı sunmaktadır ayrıca Microsoft 'un bulut teknolojisi tüm platformlarda desteklenmektedir. Outlook kullanıcıları da bu teknolojiden yararlanarak 15 GB ye kadar dosya depolaması yapabilmektedirler.


Microsoft web teknolojileri olarak .Net geliştirme ortamında kullanıcılara Asp.Net'i sunmakta bu web geliştirme aracı ölçeklenebilir hizmetlerden tarayıcıya kadar en yeni web standartlarını ve esnek yapıları kullanan web uygulamalarını ve web sitelerini kolayca oluşturmanızı ve dağıtmanızı sağlayan araçlar ve teknolojiler sunar. Asp.Net platformunda AngularJS ve BrezeeJS kullanarak uçtan uca uygulamalar oluşturmayı öğrenin. Bu ortanda çoklu ortamları yönetme popüler desenlerle sade kod yazma CRUD uygulama sağlam HTML doğrulaması gerçekleştirme ve devam eden işleri kaydetmek için yerel depolama alanını kullanma konuları anlatılmaktadır.


Microsoft Cortana teknolojisi ile kullanıcının daha hızlı veri kullanması ve daha hızlı dolaşması için geliştirilmiş sesli teknoloji ürünüdür. Cortana tüm Windows Phone ve Windows 10 işletim sistemli cihazlarda kişisel yardımcıdır. Sizin için işleri kolaylaştırmak ve en çok önemsediğiniz şeylerden her zaman haberdar olmanızı sağlamak için vardır.


Microsoft teknoloji geliştiriciler Visual Studio üzerinde tüm platformlar için uygulama geliştirebilir ve o uygulamayı Store'de paylaşabilir. Visual Studio yazılım geliştirme ortamı .Net ile birlikte tüm açık kaynak ve makine geliştirme konusunda son teknolojiyi tün geliştiricilere sunmuştur. Azure Sanal Makine ile bulut üzerine kurulu işletim sistemi üzerinden uygulama geliştirilebilir.Visual Studio üzerinde artık eko sistem oyunları geliştirilebilir tüm XNA uygulamalarını artık mobil teknolojilerinde de görebilmekteyiz.


Microsoft Azure teknolojiyi amaçlarınıza uygun şekilde dağıtma ve kullanma özgürlüğü veren bir bulut platformu sunar. Daha düşük maliyet daha geniş erişim ve fikirlerinizi daha hızlı gerçeğe dönüştürme fırsatı sunan bu sanal platformun avantajlarından faydalanın. Azure için geliştirmeye giden en hızlı yol Visual Studio dan geçer. Visual Studio ve Azure ile Sunucu Gezgini üzerinde Azure aboneliğinize bağlanabilir, web sitesi oluşturabilir veya düzenleyebilir yada mobil cihazlar için arka ucunuzu oluşturacak bir mobil hizmeti oluşturabilirsiniz.


Microsoft oyun deneyiminin geleceği ile tün oyun geliştiricileri Visual Studio üzerinden artık PS ve Xbox oyunları yerine güçlü oyunları Windows 10 işletim sistemi ile birlikte hem pc hemde mobil üzerinde geliştirebilecekler. Xamarin uygulama geliştirme ortamı ve Telerik TeamPulse proje yönetimi ile Gelişen Teknolojiyi yapılandırma adına msdn.microsoft.com'u ziyaret edin...

4 yorum:

İLetişim

Benimle İrtibata Geçin


Adres

Sultangazi/İstanbul , 34260 Türkiye

Telefon:

+(90) 536 936 5598

Website

http://kasimtok.blogspot.com.tr